Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Beter dan dit wordt het niet!

17 augustus 2015 | Door |

Een fantastisch Italiaans restaurant “Da Gabriele” in Harderwijk, krijgen van mij een dikke dikke 10! Beter dan dit wordt het echt niet.

Da Gabriele

 

 

De filosofie van Da Gabriele

De rijk gedekte Italiaanse eettafel kenmerkt zich door drie poten: producten van goede kwaliteit, de regionale diversioteiten en het historisch bewustzijn.
Een tafel blijft echter niet overeind zonder vierde poot: de typische Italiaanse houding ten opzichte van eten en drinken. Namelijk het dagelijks terugkerend feest der zinnen, met familieleden, vrienden, in huiselijke kring of in een goed restaurant!

L’arte delle cucina Italiana

Mijn beleving

Alles klopte, alle medewerkers hadden productenkennis, alle gastheren en vrouwen straalden dezelfde passie uit en dat is echt heel bijzonder! Toen we werden ontvangen werd er meteen aandacht besteed aan de hond die we bij ons hadden. Die moest net als wij de trap op en dat vinden honden altijd een beetje eng. Er werd door de gastheer een hondenkoekje gepakt en zo nam de gastheer ons en de hond mee naar boven. Meteen 10 punten voorsprong. Geweldig. Toen we aan tafel plaats namen kwam onze gastvrouw Lianne aan tafel of we iets wilden drinken en hoppatee er werd meteen bij verkocht. Water, brood en een wijnkaart. Lianne is ook de hele avond bij ons aan tafel geweest. Chapeau, zo hoort het en weer punten erbij. De menukaart werd gegeven en ook daarbij werd iets buiten de kaart om verkocht en dit werd op een zeer nette en gastvriendelijke manier gedaan. Hoppatee weer 10 punten erbij. Terwijl het er erg druk was, kreeg iedereen voldoende aandacht en niets leek te veel. Wij hadden 1 voorgerecht besteld met z’n drie├źn en ook daar 10 punten erbij! Het voorgerecht werd in het midden van de tafel gezet en we kregen ieder een leeg bordje met bestek. Wauw! De gerechten waren kwalitatief van een zeer hoog niveau. Ik heb nog nooit z’on goede pizza in Nederland gegeten. Dit restaurant verdient van A tot Z een dikke tien!

Grande lavoro, Nanja!