Image Image Image Image Image Image Image Image Image

De Terras Top 100

8 juli 2015 | Door |

Ten eerste “chapeau” voor alle ondernemers die de kans hebben gegrepen zich op te geven voor de Terras Top 100! En van harte gefeliciteerd voor Arnoud en Alexandra, topondernemers van Restaurant Van Speijk. De woorden van de jury waren lovend: Beter dan dit wordt het niet!

terras top 100 logo

Het is natuurlijk geweldig als je als ondernemer de strijd aan durft te gaan. De concurrentie is niet gering. Alle bedrijven die dit aandurven, willen de beste zijn, willen verbeteren en zijn bereid om in de spiegel te kijken. Ik ben trots op dit soort ondernemers want alleen als je de beste wilt zijn kan je de strijd aangaan. Tijdens dit proces moeten de ondernemers zeker openstaan voor een kritische blik. Soms zijn zij daar gelukkig zelf goed toe instaat en sommige schakelen hulp in van mij of collega’s. En de tweede “chapeau” vind ik! Ik vind het soms zelf niet gemakkelijk om op een goede manier met kritiek om te gaan. Gelukkig heb ik ook de eigenschap dat ik wil blijven groeien en ontwikkelen net als alle ondernemers die de strijd hebben willen aangaan om mee te doen. De beoordeling valt echt niet mee! Waar wordt allemaal op gelet? Of je terras schoon en netjes is, of er asbakken op tafels zijn en of deze schoon en leeg zijn, hoe de uitstraling is, of je wordt opgemerkt door het personeel, ziet de kleding er verzorgd uit, hoe zit het haar, hoe snel een bestelling naar je toe komt, of de tafel schoon is, welke woorden de medewerker gebruikt tijdens het afscheid, of je wordt begroet en hoe deze begroeting dan is. Dit zijn allemaal kleine dingen waar je hoog op moet scoren. Laten we even terug komen op het verblijf van de gasten op een terras.

Het is zo ontzettend belangrijk te werken aan de ontvangst, het verblijf en de omgeving.

Wat is daarbij essentieel?

* Oprechte aandacht

* Elke gast is bijzonder

* Proactieve houding

* Oogcontact hebben en houden

Wanneer we er op gaan letten merken we dat we dit soms niet doen of dat het soms nog niet zo gemakkelijk is om dit vanuit onze automatische piloot te doen. Alles wat we willen leren moeten we blijven herhalen. Wie weet is dit de eerste stap naar een nominatie in de Terras Top 100. Blijven ontwikkelen, scherp blijven en de beste willen zijn. Natuurlijk wil ik hierbij graag helpen. En maak ik graag geheel vrijblijvend een afspraak om te kijken hoe we dit met elkaar kunnen gaan bereiken.

                         Wil je snel gaan, ga je alleen. Wil je ver komen, ga je samen!