boekhouding zelf doen of niet

Boekhouding zelf doen of uitbesteden?

Als startend, maar ook als ervaren ondernemer is het soms lastig om te besluiten of je de boekhouding zelf gaat doen of liever wilt uitbesteden. Als ondernemer wil je liever zelf zicht op je boekhouding houden en is het soms lastig om een extern administratiekantoor de boekhouding te laten doen. Aangezien er exact te herleiden is waar er winst wordt behaald. In dit artikel kun je van beide opties de voor en nadelen bekijken.

Zelf de boekhouding doen is tegenwoordig een stuk gemakkelijker

Tegenwoordig is het een stuk eenvoudiger om zelf je boekhouding te doen. Dit komt doordat er op dit moment verschillende softwarepakketten op de markt zijn, welke het meeste werk voor jou doen. Dit is mogelijk door een koppeling met jouw bankrekening en de mogelijkheid om facturen te maken in de software. Op deze manier weet de software voor heel veel kosten al precies hoe het geboekt dient te worden. Daarnaast kan de software na 1 keer instellen volgende boekingen ook zelf doen. Dit scheelt natuurlijk heel veel tijd en geld aan een boekhouder.

Wanneer je opzoek bent naar goede software, dan kun je eens de website van jortt bezoeken. Deze software is enorm populair onder ondernemers welke weinig tijd en geld kwijt willen zijn aan hun boekhouding.

Voordelen van zelf de boekhouding doen met software

  1. Scheelt geld
  2. Gegevens blijven privé
  3. Op ieder moment inzicht in je boekhouding
  4. Scheelt tijd, veel wordt automatisch geboekt
  5. Ondersteuning bij vragen

 

Nadelen van het zelf doen

  1. Het opzetten kost even tijd
  2. Geen advies zoals sommige boekhouders dat geven.

Een boekhouder in dienst nemen

Zijn er dan helemaal geen voordelen aan een boekhouder? Die zijn er zeker wel, echter dien je wel een goede boekhouder zien te vinden. Iets wat soms lastiger is dan je denkt. Wanneer je een goede boekhouder hebt, dan zal deze meedenken met jou en je bedrijf. Hierdoor kun je wellicht bepaalde dingen anders doen, waardoor je meer winst kunt behalen of minder belasting hoeft te betalen.

Scroll naar boven